Günümüzde, özellikle gıda güvenliği alanındaki bilincin artması ile sürekli büyüyen bir sektör olan tarım sektöründe organik ya da sağlıklı olarak adlandırılan gıdalar her geçen gün yaygınlaşmakta ve toplumların bilgi düzeyindeki artışa paralel olarak artan talep ile farklı beklentilere cevap verebilecek uzun vadeli sürdürülebilir yaklaşımların öne çıktığı bir sektör haline gelmektedir. Bu kapsamda organik tarım konusunda eğitim almış nitelikli elemanlara duyulan talep her geçen gün artmaktadır. Programdan mezun olan öğrenciler, organik tarım ürünleri yetiştirebileceği ve yetiştiricilik yapan özel ve devlet kurumlarında tekniker olarak çalışabilecekleri gibi, DGS ile Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Kültür Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması, Tarla Bitkileri, Beslenme ve Diyetetik, Gıda Mühendisliği lisans programlarına geçiş yapabilmektedir.